Laminat Parke

Laminat Parke
 



EVİMİZDE VE OFİSİMİZDE DUVAR VE YER DEKORASYONU ÖNEMLİBİR YERE SAHİPTİR
Evinizde küçük değişikliklerle büyük farklar yaratmak istiyorsanız, işe yerlerinizden ve duvarlarınızdan başlamalısınız. Yerlerinizde ve duvarlarınızda yapacağınız en ufak bir değişiklik, evinizde yepyeni bir atmosfer yaratır, tüm iç dekorasyonunuzu baştan aşağı yenilenmiş gösterir.

Eğer bu değişikliği en ekonomik ve en kaliteli yoldan yapmak istiyorsanız, AYYILDIZ YAPININ, sizin için en doğru adrestir. Acil Usta Servisi nin' size sunduğu Laminat Parke, Lamine Parke, PVC Yer Döşemesi, İthal Duvar Kağıtları, Çelik Kapı ve Halı seçenekleriyle evinizi baştan yaratabilirsiniz. Ürün çeşitlerimize web sitemizden göz atabilir, fiyatlandırma ve stok ayrıntıları için İLETİŞİM bölümündeki bilgilerden bize ulaşabilirsiniz.
LAMİNAT PARKE NEDİR?
Yapay reçine çözeltisi emdirilmiş kağıtların üst üste konularak, sıcak preslerde basınç altında sıkıştırılması ile elde edilen malzemeye laminat denir.

1950'li yıllarda, üreticisinin adı ile "Formika" olarak ortaya çıkan laminat; ağaç çeşitlerinin giderek azalması, ahşap malzemenin üç boyutlu çalışma özelliği, ahşap malzemenin bakım zorluğu, ahşap malzemede giderek artan maliyet faktörü gibi sebeplerden dolayı son yıllarda oldukça popüler bir tercih olmuştur.
Laminat malzemenin üç türü vardır;

* HPL yüksek basınç laminatı

* CPL sürekli basınç laminatı

* DPL direkt preslenen laminatlar
HPL grubuna giren laminat parkenin yüzeyi termoset esaslıdır. Bu özellik termoset reçineden kaynaklanır. Termoset esaslı reçinelerin temel özelliği, ısı ve basınçtan sonra oluşan yüzeyin daha sonra sıcaklıkla bozulamayışıdır. Laminat parkede tüm filmler termoset esaslı reçine ile emprenyeye tabi tutulur.
Laminat parkenin temel yapısı ;

1. Overlay: Selülozik esaslı içinde alüminyum oksit parçaları konulmuş film tabakadır. Alüminyum oksit parçaları aşınma, çizilme ve ısıya karşı mukavemeti sağlayan temel unsur olmakla beraber laminat parkeyi benzer türevlerden ayıran en mühim unsurdur.

2. Desen kağıdı: Sonsuz renk ve desende özellikle kaliteli odun hammaddesinden üretilebilen ileri teknoloji ile printlenen kağıt film tabakasıdır.

3. HDF Yüksek yoğunlukta kansorejen madde içermeyen (E1) ve suya dayanıklı lif levha: ISO ve DIN normlarına gore kanserojen madde içermemelidir.

4. Balans kağıdı stabilizasyonu sağlayan selülozik kağıt film tabaka
Montajı, temizliği ve bakımı son derece kolay olan laminat parkeler renk ve doku çeşitliliği bakımından da her tür zevk ve tasarıma yanıt verir.

Darbelere sıvı temizlik maddelerine aşınmaya çizilmeye güneş ışınlarına ve sigara ateşine tam bir dayanıklılık gösteren laminat yer döşemeleri evlerin haricinde trafiği yoğun olan banka, otel, alışveriş merkezleri ve tüm işyerleri için vazgeçilmez bir ürün haline gelmiştir.
Laminat parkeyi seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar:

1.Kullanmayı düşündüğünüz ortamın trafik yoğunluğuna uygun dirençte,
2.ISO 9002 Belgesine sahip,
3.Avrupa ülkelerinde aynı kalitede ve aynı ad ile satılan bir malzeme olmalıdır. Bir malın Avrupa ülkesinde üretilmiş olması o malın Avrupa ülkelerinde satılıyor ve kullanılıyor demek değildir.
4.Üzerinde daha önceden kullanılan, aldatmaca yapılabilen devir sayıları değil yeni normlara göre sağlamlık derecesi belirtilmelidir.
5.1 m3 te kaç Kg. HDF kullanıldığı belirtilmeli. Bu, malzemenin yoğunluğu hakkında fikir verir. Malzemenin kalınlığı değil yoğunluğu önemlidir.
6.Üzerindeki 10 yıl garanti gibi yazılara aldanmamalı, satıcının verdiği güven önemsenmelidir. Bazı malzemelerin üzerinde 10 yıl garanti yazar fakat belirli bir sabit oda sıcaklığında paketlerin açılmadan saklanması durumunda geçerlidir, yani bir nevi yanıltmacadır.


Detaylı bilgi için lütfen irtibata geçin 
Lokman KARA:+9 0532 344 1223 
              Gsm: +9 0533 332 8153
fax : 0232 743 2335
mail:karamyapi@hotmail.com 
www.karamyapi.com

0 yorum: